Tuesday, May 22, 2012

Allah Maha Besar - Bayi Lahir Bersama Al-Quran

Allah Maha Besar - Bayi Lahir Bersama Al-Quran: Begitulah keagungan dan kuasa Allah SWT.. Menurut sumber Melayukini, terdapat satu kejadian menakjubkan telah berlaku di mana seorang bayi telah dilahirkan bersama sebuah al-quran kecil. Bayi ini diberi nama Abdul Wahab Iyanda Aderemi Irawo oleh sorang ulama yang dikenali sebagai Ustaz Abdul Rahman. Bayi ini telah selamat dilahirkan pada 7 mei 2012.
 
Para ulama di sana telah menasihati ibu bayi tersebut bahawa bayinya bukanlah seorang nabi walaupun ia lahir dari rahimnya sambil memegang Quran. Akan tetapi ia merupakan suatu kehendak Allah SWT yang mana bayi itu dilahirkan dalam keadaan yang sungguh menakjubkan.

Selain ulama Ustaz Abdul Rahman yang hadir, terdapat juga ulama lain antaranya Sheikh Abdulraman Sulaiman Adangba,Ketua dari Komuniti Nasrulifathi,Ustad Alhaji Abdullahi Akinbode,dan Dr Ramoni Tijani dari Komuniti Islam Alifathiquareeb.

Kuasa Allah SWT dan hidayah dariNya, ibu bayi ini telah memeluk agama Islam pada 13 Mei 2012. Kini ibunya baru sahaja berusia 32 tahun dan telah menukar namanya dari Kikelomo Ilori kepada Sherifat.

6 comments:

eszyamin said...

Subhanallah

Kasih Salina said...

@eszyamin:tanda supaya kita sentiasa ingat kepada-Nya..

KhaiRin : anies said...

dunia akhir zaman

Norzie hany said...

Allah Maha Besar.

YATZAKIE said...

SubhanAllah...Allahuakbar..

Kasih Salina said...

Saya akan update, dan discuss sikit mengenai perkara ini..kagum memang kagum, tetapi setakat mana keyakinan kita, mepercayaan kita..

Pertandingan Mewarna Adik & Kakak Sertai

Hari ni adik & kakak masuk pertandingan mewarna. Tapi biasalah main dengan anak-anak pra sekolah ni, mak pak plak yang kalut mewarn...