Monday, December 15, 2008

Umur Kamila 4-5 bulan lebih


Pandainya anak ibu tengok kamera yer.. bukannya senang nak tangkap gambar Kamila ni..

12.12.2008; 12.11PM - Buat apa tu anak ibu.. pada hari ni.. 1 jug air Kamila dah tuang kat lantai.. penat ayah mengemopnya..



08.12.200; 9.52 PM - Seronok la tu.. dah testing kat kedai ye..




08.12.2008 ; 11.11 AM - Ciannya anak ibu.. habis muka kena gigit nyamk..




06.12.2008; 7.49 PM - Inilah natijahnya kalau ayah & anak duk rumah tanpa ibu.. macam2 jadinya.. tu mesti belum mandi lagi tu..














30.11.2008 ; 10.12 PM - tu dia aksi Kamila.. pakai skaf ibu tu.. belek2 kaki nape entah..jap jer tu tercabutlah sarung kaki dia tu..



30.11.2008 ; 12.44 AM - Tengok tu Kamila geram sungguh dengan ayah dia.. siap tarik rambut ayah dia lagi.. padam muka ayah panjang sangat rambut..











Comel ibu ni tengah merenung nasib ker.. layunya mata dia.. sebenarnya Kamila baru bangun tido.. huhu..
Kamila tengah gelak tengok tv tu.. kecik2 pun pandai dia tengok tv.. belajar dengan kak wahida dia la tu..












Sunday, November 9, 2008

Kamila Di Langkawi (6-8 Nov 2008)





shopping kat Idaman Suri.. rasa cam tak mau kuar jer shopping tapi x leh wat apa lah.. tak boleh tahan nafsu shopping ni.. mula2 ayah Kamila tak mau kuar dari bas pun.. tengok2 tu dia.. teringin jugak nak tengok barang2..






























































tu aksi apa la pulak tu.. pantang letak jer nak tunjuk aksi dia





















nome2 nya anak ibu ni.. layu jer matanya.. agaknya dah penat sangat la tu coz dah 3 hari di Langkawi.. 8 nov 2008 last day kat sana semua dah rasa penat.. ayah lagi la penant coz kena jaga Kamila yg kuat meragam.. Kamila asyik nak nangis jer..











yang ni pula masa dalam feri.. nasib baik Kamila tak meragam dalam feri tu.. tak pernah lagi naik feri besar macam langkawi coral ni.. jadi lama sangat perjalanannya.. hampir 1 jam setengah..

Saturday, November 1, 2008

12.15 pm Kamila Berjaya Menirap Kali Pertama

1 Nov 2008 Sabtu:12.15 am Kamila berjaya menirap dengan usahanya sendiri.. agaknya Kamila berusaha bersungguh sungguh sebab tak tahan ibu selalu bercerita dengan orang yang Kamila ni badan besar saja tapi malas menirap.. usia dah 4 bulan..
Tengok tu.. baru beberapa kali berjaya menirap dah pandai angkat kepala dan dada.. kesian juga ibu tengok dangan anak ibu ni.. rambut takde.. botak depan la.. ciannya.. ikut ayah dia masa kecik.. siaplah ayah.. nanti ibu scan gambar ayah masa kecil dulu.. ibu nak tengok.. Kamila ke ayah dia yang lebih teserlah kebotakkan nya..
malam ni saja lebih dari sepuluh kali Kamila dah berjaya menirap.. pandai jer anak ibu ni tengok kamera.. macam tau2 jer ayah nak rakam aksi dia..
tu aksi apa pulak la cayang ibu ni.. suka sangat angkat kaki dia.. cubalah duduk elok2.. bersopan sikit.. nak tau apa jadi 5 minit kemudian.. sarung kaki tu dah ada kat tangan Kamila.. bogel la kaki dia tu.. seronoknya dengan aksi si manja ibu ni.. seluar pun belum sempat lagi ayah dia nak tukar.. tu la pasal pakai baju putih, seluar pink dan sarung kaki kuning..

Thursday, October 30, 2008

Kamila Dalam NICU


ini gambar hari Kamila dilahirkan.. sempat juga ayah merakam gambar Kamila dalam NICU.. selepas keluar dari perut ibu Kamila terus di bawa ke wad NICU untuk bantuan pernafasan.. masa dalam bilik bedah ibu risau sebab Kamila tak bunyi sangat suara menangis.. masa ni ibu risau sangat takut terjadi apa2 dengan Kamila.. ibu takut sangat kalau Kamila ada masalah jantung atau kena jangkitan kuman sebab doktor kata Kamila ada masalah pernafasan..
hari ke-3 ibu baru sihat sikit dan boleh naik kerusi roda untuk ke wad NICU untuk tengok Kamila.. pertama kali ibu dapat meriba anak ibu sendiri.. seronok sangat ibu rasa.. tapi Kamila masih tak mampu untuk buka mata.. waktu ni puas ibu peluk Kamila..
biasanya ayah akan melawat Kamila 3 kali sehari.. tapi susah untuk masuk dalam wad ni.. ayah & ibu saja dibenarkan masuk.. nenek nak masuk pun tak dibenarkan.. 3 hari sebelum ibu dapat tengok Kamila.. ayah selalu kata yang Kamila senang dipujuk.. ada masa ayah melawat Kamila.. Kamila tengah nangis.. mungkin sejuk kot.. ayah tepuk2 jer badan Kamila.. terus Kamila senyap dan tertido semula..
yang ni ibu tak pastilah Kamila pakai baju hospital ke Kamila pakai selimut.. kesian jugak ibu tengok ayah coz jam 11.30 pagi ayah dah kena bertolak dari untuk ke Perlis nak tengok ibu & Kamila.. waktu melawat jam 12.30 ayah akan pergi tengok Kamila dulu.. lepas tu baru ayah akan melawat ibu pulak.. macam tu jugak jam 4.30 ptg ayah akan melawat Kamila dulu.. lepas tu baru ayah mandikan ibu.. lepas ayah dah siap mandikan ibu & bagi ibu makan baru lah ayah bawa ibu pergi tengok Kamila.. penat jugak ayah waktu tu.. habis waktu melawat jam 7 ptg barulah ayah balik rumah.. jam 8 malam baru ayah sampai rumah..

















Aksi Nur Kamila Usia 3 bulan

Ishhhh2.... seksinye anak dara ibu ni.. masa raya puasa gambo ni.. Kamila tak berbaju coz panas sangat cuaca kat rumah Wan & Ki dia..

Kamila memang suka gelak.. dia pandai memberi respons dan reaksi kalau berada dalam persekitaran yang baru
Besarnya tangan anak ibu ni... mana tak nya.. baru 4 bln tapi berat 6.5 kg.. ibu nak dukung pun terasa penat..

Hehe.. anak ibu ni baru bangun tido.. tu senyum kat ayah dia la tu.. masih duk dalam selimut ayah dia.. muka macam orang malas jer..


Kamila dengan ibu dalam kereta.. pertama kali Kamila duk diam tengok kamera.. good girl.. hehe.. comelnya anak ibu ni.. geram ibu tengok pipi tu.. ni nak kuar pi shopping..

Usia Kamila 2 bulan lebih.. kalau tak silap ni masa bulan puasa.. ibu dah penang dukung.. dirikan dia atas meja kat bank tu.. penatlah ibu nak dukung..


ahaaa.. ni Kamila baru lepas menyusu and baru balik dari rumah pengasuh dia.. seronok la tu dah menyusu.. sanggup dia tunggu ibu balik kerja baru nak minum susu.. tak tau lah bila Kamila nak menyusu botol.. susahnya ibu nak tinggal Kamila kalo ibu ada kursus..

Penatnya ibu & Kamila.. Ibu baru balik kerja dan terus pi ambik Kamila..

Aduhhhh... enaknya Kamila nena.. letih sangat ker..

Wednesday, October 29, 2008

Kamila Melawan Raksasa

video
aksi ni memang melucukan.. tak sangka Kamila pandai buat lawak nak berlawan dengan patung Bee dia.. Patung Bee ni hadiah dari Jiran Kami.. Pak Arab yang kawin dengan orang Singapore.. Pak Arab ni suka sembang dengan Kamila coz dia kata Kamila Friendly.. Kesian tengok Kamila kalah dengan Bee dia.. mana taknye.. Bee tu lebih beso dari Kamila

Monday, August 25, 2008

Cuti Balik Terengganu

Kesian anak ibu ni.. kecik2 dah kena pakai tali pinggang.. tu la.. nak duk depan sangat.. hehe.. Kamila nak nangis sangat sebenarnya ni.. pastu ayah dia buh lah kat seat depan ni.. baru dia senyap & gelak2.. coz kami pun gelak sama kat dia..

Ni masa kenduri kawin rumah kawan mak aku.. cuti2 sekolah ramai la orang kawin.. Kamila duk dengan Mak Ngah dia ni..


Pak Cu, Mokcik & Mak Ngah Nur Kamila.. huhu...



Kamila dengan ibu dia la ni.. kat area Banjaran Titiwangsa masa balik rumah nenek Kamila la ni..




Sunday, August 10, 2008

21 Jun 2008 SELAMAT MELAHIRKAN ANAKKU

Jam 8.20 pagi pada 21 Jun 2008 di Hospital Tuanku Fauziah Kangar, Perlis aku selamat melahirkan baby girl yang diberi nama Nur Kamila Qistina Binti Mohamad Zamhari. Kamila selamat dilahirkan melalui pembedahan caserean setelah 11 jam ibu berada dalam labour room..





























Pertandingan Mewarna Adik & Kakak Sertai

Hari ni adik & kakak masuk pertandingan mewarna. Tapi biasalah main dengan anak-anak pra sekolah ni, mak pak plak yang kalut mewarn...