Thursday, October 30, 2008

Kamila Dalam NICU


ini gambar hari Kamila dilahirkan.. sempat juga ayah merakam gambar Kamila dalam NICU.. selepas keluar dari perut ibu Kamila terus di bawa ke wad NICU untuk bantuan pernafasan.. masa dalam bilik bedah ibu risau sebab Kamila tak bunyi sangat suara menangis.. masa ni ibu risau sangat takut terjadi apa2 dengan Kamila.. ibu takut sangat kalau Kamila ada masalah jantung atau kena jangkitan kuman sebab doktor kata Kamila ada masalah pernafasan..
hari ke-3 ibu baru sihat sikit dan boleh naik kerusi roda untuk ke wad NICU untuk tengok Kamila.. pertama kali ibu dapat meriba anak ibu sendiri.. seronok sangat ibu rasa.. tapi Kamila masih tak mampu untuk buka mata.. waktu ni puas ibu peluk Kamila..
biasanya ayah akan melawat Kamila 3 kali sehari.. tapi susah untuk masuk dalam wad ni.. ayah & ibu saja dibenarkan masuk.. nenek nak masuk pun tak dibenarkan.. 3 hari sebelum ibu dapat tengok Kamila.. ayah selalu kata yang Kamila senang dipujuk.. ada masa ayah melawat Kamila.. Kamila tengah nangis.. mungkin sejuk kot.. ayah tepuk2 jer badan Kamila.. terus Kamila senyap dan tertido semula..
yang ni ibu tak pastilah Kamila pakai baju hospital ke Kamila pakai selimut.. kesian jugak ibu tengok ayah coz jam 11.30 pagi ayah dah kena bertolak dari untuk ke Perlis nak tengok ibu & Kamila.. waktu melawat jam 12.30 ayah akan pergi tengok Kamila dulu.. lepas tu baru ayah akan melawat ibu pulak.. macam tu jugak jam 4.30 ptg ayah akan melawat Kamila dulu.. lepas tu baru ayah mandikan ibu.. lepas ayah dah siap mandikan ibu & bagi ibu makan baru lah ayah bawa ibu pergi tengok Kamila.. penat jugak ayah waktu tu.. habis waktu melawat jam 7 ptg barulah ayah balik rumah.. jam 8 malam baru ayah sampai rumah..

No comments:

Pertandingan Mewarna Adik & Kakak Sertai

Hari ni adik & kakak masuk pertandingan mewarna. Tapi biasalah main dengan anak-anak pra sekolah ni, mak pak plak yang kalut mewarn...