Tuesday, August 16, 2011

Kepak Ayam Berbijan

Bahan-Bahan:

8 keping kepak ayam
Sedikit halia
Sedikit minyak bijan
Sedikit kicap
Sedikit serbuk lada hitam
Sedikit garam
Sedikit gula
Cara-Cara:
  1. Perapkan kepak ayam dengan minyak bijan, kicap, serbuk lada hitam, garam dan gula selama 6 jam dalam peti sejuk
  2. Panaskan minyak, masukkan halia. Apabila kelihatan kering, masukkan minyak bijan, ayam yang telah diperap dan gaul rata.
  3. Masukkan sedikit air, dan biarkan mendidih selama 5-7 minit atau sehingga ayam empuk.

1 comment:

Effah Mahat said...

hmm.. nampak sedap. boleh try ni...

Pertandingan Mewarna Adik & Kakak Sertai

Hari ni adik & kakak masuk pertandingan mewarna. Tapi biasalah main dengan anak-anak pra sekolah ni, mak pak plak yang kalut mewarn...