Bahan-bahan :
3/4 cawan gula aising
1 cawan mentega
1 cawan tepung jagung
1 biji kuning telur
Sedikit tepung gandum ikut lembut
Jem sbg inti
Cawan kertas
Cara-cara
1. Putar gula aising bersama mentega seketika.
2. Masukkan kuning telur, putar lagi.
3. Masukkan tepung jagung, gaul sebati.
4. Masukkan tepung gandum sedikit demi sedikit sehingga adunan boleh dicanai.
5. Canai setebal 3/4cm, terap dgn acuan kuih bentuk bulat.
6. Sapukan jem di permukaan ciskut dan lipat dua.
7. Buat dua keeping dan cantumkan.
8. Masukkan ked lm cawan kertas sebelum dibakar hingga masak.
Doh yang telah siap diuli |
Leperkan doh tadi |
Potong adunan menggunakan acuan berbunga |
Bentukkan melengkung |
Rapatkan 2 keping kuih |
Masukkan kuih ke dalam acuan kertas |
Kuih siap utk di bakar |
No comments:
Post a Comment