Bahan-bahan
300 gm mentega
400 gm tepung gandum
120 gm tepung jagung
100 gm gula aisng
1/2 sudu teh esen vanila
Cara-cara
1. Pukul mentega dan gula aising hingga kembang.
2. Masukkan vanila dan kedua - dua jenis tepung. Gaul sebati.
3. Canai dan terap dengan acuan yang anda suka.
Aising :
2 biji putih telur
150 gm gula aising
15 gm tepung jagung
Coklat paste
beberapa batang tooth-stick
Untuk membuat aising:
1. Pukul putih telur bersama gula asing dan tepung jagung hingga ringan .
2. Asingkan sedikit aising dan warnakan dengan colat paste.
3. Sapukan iasing warna asal (putih) atas adunan.
4. Celupkan tooth-stick kedalam aising coklat dan lorekkan atas permukaan ising putih tadi.
5. Bakar dalam suhu 180 C selama 15 minit.
6. Sejukkan dan simpan dalam bekas kedap udara.
No comments:
Post a Comment