Bahan A
Daging (kalau dapat part batang pinang lagi sedap sbb lembut)
Biji ketumbar
Jintan manis
Jintan putih
Black pepper
Garam
Segala rempah ratus tu perlu dikisarkan dulu dan sapu pada daging untuk peram. Nak sedap peram lama sket. Lepas peram, tuang sedikit minyak atas fyring pan, grill kan daging sampai masak. Api kena sentiasa kecil dan perlahan. Then lepas agak-agak dah masak, angkat dan hiris sekeping-sekeping atau pun potong dadu (ikut suka masing2 nk potong camne pun)
Bahan B
Tomato (potong dadu)
Bawang besar (potong dadu)
Bawang putih (ketuk untuk tumis)
Mixed veggie (optional - kalau nak sayur dalam kebab)
Panaskan balik frying pan tadi, tumis bawang putih, masukkan hirisan daging, tomato, bawang putih dan mixed veggie. Kacau pada kadar api kecik sampai dalam 3 4 minit. Sampai nampak daging tadi dah betul-betul masak. Angkat.
Bahan C
Roti pita (belah 2) - Takde roti pita boleh guna roti biasa atau roti hotdog.
Daun salad
Mayonnaise
Sos cili
Masukkan salad, isi daging tadi, mayonaise, sos cili dan terus makan aje ler...
No comments:
Post a Comment