BAHAN-BAHAN:
500gm tepung kanji/ubi kayu
600 – 800 gm tepung gandum
16 oz (448g) ghee
12 oz (336g) gula aising
1 sudu teh soda bikarbonat
Susu tepung
CARA PENYEDIAAN:
1. Ayak tepung kanji, tepung gandum dan soda bikarbonat. Ketepikan.
2. Pukul ghee dan gula halus hingga sebati.
3. Masukkan campuran tepung sedikit demi sedikit dan gaulkan sehingga sebati. Sekiranya adunan masih tidak boleh dicanai dan terap, tambahkan tepung gandum sedikit demi sedikit dan uli sehingga adunan boleh dicanai.
4. Canai atas plastik, terap dan bakar dengan api sederhana
5. Apabila sudah masak (berwarna putih), sira dengan susu tepung.
Sumber: Myresepi
1 comment:
hai yana..tq singgah blog kita..sy dh follow awk juge..
Post a Comment