Tuesday, December 11, 2012

Petua Menurunkan Berat Badan


Petua Menurunkan Berat Badan 


Memang sukar untuk seseorang menurunkan berat badan jika kita tidak berdisiplin dan melakukannya secara konsisten. Dalam Tip Sihat Gaya Rasulullah, 5 perkara ini diambil kira jika mahu menurunkan berat badan dan mendapat berat yang ideal:


1. Menguruskan tekanan

2. Tidak Makan berlebihan

3. Memastikan pemakanan seimbang

4. Manfaatkan makanan kesihatan dengan betol

5. Selalu mengikuti program diet


Picture: Google Image
Sumber: 365 Tip Sihat Gaya Rasulullah



20 comments:

Wak Gelas™ said...

wak pon nk turun berat badan jugakkk.. ahhHKs

Anum said...

layaaaaaaaaaan

shaiful zaidi said...

bagus ni...azam utk tahun depan...

Daddy Ziyyad said...

tido pun kena cukup & exercise regularly

mama aini said...

assalam..mama mcm semakin obes..hu2x..thanks dear kongsi info ni..

Kesuma Angsana said...

gd tips tq share ye

shasha yacob said...

eh jangan llupa. mesti berdisiplin. hihi

MulutPayau said...

akak pun nak turunkan berat badan jgk ni....

TiranaAduka said...

salam sis salina
Terbaek di pg rabu ni dari sis!

ct rahani said...

sy lak nk naikkan berat badan sket.. keremping sgt nih.. huhu..

syiela said...

thaks kak atas info

layan anak2 kecik berlari.. nk senang sapu inchloss hehhehe nk juga pomote kat sini

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Nak lagi kurusssssssss(^_^)

eita said...

memang susah nak kurus..

Ayie Abas said...

terbaik petus nih..mana tau nanti badan sy naik mendadak...hehe

Norzie hany said...

Tip yang berguna.Tq berkongsi.

ummiross said...

Tq, boleh jadi panduan, ummi pun sejak balik semenanjung ni, rasa makin berisi, hihi..

wahida said...

mmg susah nak turunkan berat badan...bila nak naik tu senang sgt...bila nak turun...huhu...

JunAina said...

Berat badan lebih sikit sekarang ni tp still ok. Masalahnya banyak spare tyre kat perut dan pinggang...sedey...

Mohd Shafwan said...

betul2

TiranaAduka said...

salam sis salina cheff kita
Nice..ta nak tambh berat bdan ni.

Pertandingan Mewarna Adik & Kakak Sertai

Hari ni adik & kakak masuk pertandingan mewarna. Tapi biasalah main dengan anak-anak pra sekolah ni, mak pak plak yang kalut mewarn...