Friday, December 7, 2012

Budak Vicks



Budak Vicks? Kenapa budak vicks? Sebab Kashif Aliya ni suka dengan vicks. Tengok vicks kat tangan dia tu, pantang jumpa jer, memang dia akan bukak & sapu di hidung, tangan, perut dan kaki dia. Dari kecik lagi adik memang suka menghidu vicks. 

Ada sehari tu, dia buka vicks tu yang masih penuh lagi, pastu dia sapu kat hidung macam hingus dilubang hidung. Tapi yang heran tu mata dia sikit pun tak berair walaupun dia sapu vicks banyak sangat. Kalo dibandingkan dengan kakak memang meraung, melalak la kena vicks sikit pun. Sifat dua beradik ni memang berlawanan sangat.





16 comments:

hananhadila said...

hanan pun suke vicks :D

azieazah said...

Oh pandainya dia. Kalu budak lain habis dicalit merata. Silap silap lantai licin dek Vicks saja.

Kakzakie said...

Oh tahan adik ye... anak kakak boleh pakai sikit Saly tapi kalau terlebih pun dah kata panas..

shaiful zaidi said...

Comelnya.

Anum said...

ala tomeinya dia

redza said...

jgn dimakan yer hihi

Pokok Manggis Depan Rumah said...

Comelnye dia.

ps: Yea akak. kene buat n3 untuk join segmen saya :-). Di persilakan join..

Knor said...

sama dgn nenek nor..suka dgn keharumannya..jaga2 mata ye..

shasha yacob said...

hamboii, i pun suka.

p palang s : cantik mata dia . bosar,

umialya said...

boleh mohon ntuk model vicks

Norzie hany said...

Tahan dia ye,vick tu kan panas.

caliph shuriken said...

klau company vicks tgk mesti diorg request jadi duta ni ^^

kak nora said...

kalau bb zarif mmg marah sgt kalu disapukan vicks.....siap sapu2 blek n kedip2 mata, konon2 pedih lah sgt...auta jer lbh..

mama aini said...

ehem bolih jadi model utk iklan vicks..comilnya ank salina..

ct rahani said...

comelnya adik.. sy pun suka jugak vicks.. klu selsema letak kt hudung.. :)

syiela said...

comelnya dia.. geram tengok

Pertandingan Mewarna Adik & Kakak Sertai

Hari ni adik & kakak masuk pertandingan mewarna. Tapi biasalah main dengan anak-anak pra sekolah ni, mak pak plak yang kalut mewarn...