Tuesday, December 18, 2012

Doa Ketika Dukacita Dan Sedih


Doa Ketika Dukacita Dan Sedih


 Maksudnya:
Ya Allah, sesungguhnya aku adalah hambaMu, anak kepada hambaMu, anak kepada hamba perempuanMu, ubun-ubunku di tanganMu, terlaksana ke atasku hukumanMu dan adil kehakimanMu terhadapku, aku memohon kepadaMu dengan setiap nama yang Engkau namakan dengannya diriMu, atau Engkau turunkan di dalam kitabMu, atau Engkau telah mengajarnya kepada seseorang daripada makhlukMu atau yang tersembunyi pada ilmu ghaib di sisiMu, jadikanlah Al-Quran penenang hatiku, cahaya di dadaku, penghapus kedukaanku dan penghilang kesusahanku. Maksudnya:
Ya Allah, aku berlindung denganMu daripada ditimpa kesusahan dan kedukaan daripada kelemahan dan kemalasan, daripada kedekut dan perasaan takut dan daripada desakan berhutang dan paksaan orang.

8 comments:

Anum said...

amin

ANIM said...

doa yang bawah tu selalu kak baca lepas solat..janji Allah tu benar, apa yang kita minta tu diberikan..

ummiross said...

Alhamdulillah...Doa yang kedua tu selalu gak baca...

Fiza Rahman said...

DAh save. Mekasih ☺☺

azi said...

Salina..
tq sudi kongsi doa ini..boleh diamalkan dikala duka..:)

Raudzah Zahari said...

Alhamdulillah..sebenarnya kalau kita sedih , memang selalunya kita akan berdoakan...and selalunya doa ini yang paling dekat coz kta benar-benar mengadu dengan ALLAH.

shaiful zaidi said...

salam...sori lama x singgah, tgh busy ...

Kesuma Angsana said...

mmg diamalkan

Pertandingan Mewarna Adik & Kakak Sertai

Hari ni adik & kakak masuk pertandingan mewarna. Tapi biasalah main dengan anak-anak pra sekolah ni, mak pak plak yang kalut mewarn...