Tuesday, December 4, 2012

Budak Gemuk


 Budak gemuk, puteri sulung kesanyangan ibu & abah. Sejak cuti sekolah ni ramai betol kawan - kawan kakak, asyik main jer dari pagi sampai petang. Sebelum ni aku kurung jer dia dalam rumah & tak bagi main kat luar sangat. Dah ramai geng-geng di sekarang ni, dia protes plak kalo tak boleh keluar, memang cerdik dia ambik kunci & bagi kunci kat geng dia di luar rumah supaya buka gril pintu untuk selamatkan dia dari kurungan.

Umur Kamila ni 4 tahun 6 bulan tapi beratnya memang ibu tak larat nak angkat, mau tak beratnya sebab dia kerap minum susu, entah bila la dia nak berpisah dengan botol susu tu.

makanannya cukup memilih, ayam goreng & kuah sayur goreng jer yang dia makan, (sebijik ikut perangai ibunya masa kecik2). Tapi dia tahan pedas, kuah kari pun dia ok jer. Kegemaran dia plak chicken chop, malam tadi kami makan kat kedai, selamba jer dia order chicken chop. Jangan dibantah permintaan dia, nanti ada saja yg tak kena. Lepas makan chicken chop, selamba badak jer dia pi ambik aiskrim plak. Aiskrim pilihan dia mesti RM 1.50 ke atas. Aku memang risau dgn sikap dia camtu. Kami memang pelanggan setia kat Anjung Food Court tu, kalo dia ambik aiskrim pun memang tuan restoren tu tak kira duit.



16 comments:

Anum said...

tomei2

Wak Gelas™ said...

Kamila nk adek tuuu.. eKKkeke

Acik Erna said...

come je dia..botol susu tak lepas tu..

Pen Biru said...

salam..baru sempat BW.ye ker gemuk..ok jer tengok

aku-saya-alam said...

salam sis salina
Tak penah makan lg chiken chop.teringin gak.

Knor said...

ok je taklah gemok sgt..

iman soffea anak kak pun kuat mkn..padat je.

eLL said...

gayanya macam tinggi je kak, tak gemuk pun. hihi

Daddy Ziyyad said...

kanak kanak yg sejak usia awal ambil formula milk, mmg ramai yang 'berat' badannya..hihihih..Tapi bila mereka makin membesar & aktif, selalunya akan slim..

Qhaifa Nur said...

mmg mama tak larat nak dukung karmila...semangat..kuat makan yup..tak apa janji sihat....

ANIM said...

KS..kak pun ada sorang, sebiji perangai suka makan ayam walhal kami sekeluarga lebih suka ikan..

p/s budak "sihat" ni memang jadi tumpuan dan orang mudah jatuh kasih/ kasihan...tu sebab selalu dapat makan free, heee

AQu Mad said...

wahh.. tuan restoran kasi free je ais cream.. murah rezeki hehe

fiza said...

Saya tak gemuk lah ibu. Saya budak comel ☺☺

Shasha Yacob said...

wah empat tahun enam bulan, dah besar nampaknya nih, subur kot. hihi

syiela said...

janji dia sihat kak...

anak saya Iqbal baru cukup 4 tahun.. tapi kan kak dia dah lama tak nak susu :(

TiranaAduka said...

sis bila nak tambh?

mama aini said...

assalam salina..ehem bila dah sekolah nanti dia akan jadi kurus..cutenya sambil berposing ngan botol susu !!!..

Pertandingan Mewarna Adik & Kakak Sertai

Hari ni adik & kakak masuk pertandingan mewarna. Tapi biasalah main dengan anak-anak pra sekolah ni, mak pak plak yang kalut mewarn...