Wednesday, February 1, 2012

Continuous Ink Supply System



Continuous Ink Supply System atau CISS...ialah satu sistem aliran dakwat empat warna teras (magenta, cyan, yellow, black) tanpa henti ke dalam kartrij pencetak jenis inkjet melalui 4 tangki dakwat tercantum (Salina, 2012)...pheww, macam buat literature review pulak aku ni, haa..lagipun ni lah 'kepakaran' hubby aku dalam bab inkjet printer yang guna CISS ni..apa2 masalah insya-Allah memang ni lah kerja dia.

Apapun bukan aku nak promote ker haper..tapi ni haa, si Kasyif pulak buat 'masalah' yang hubby aku tak boleh nak 'setel'kan kalau dah sampai tahap Kasyif the Menace ni..huuu.
Nak jadikan citer, dia memang suka sangat menuju ke arah tempat letak printer (atas lantai jer punnn..), siap tertonggeng atau ketuk2 lagi printer tu, dengan CISS tu pulak dihayun kiri kanan..last2 tertanggal tiub wayar dia yang kat bawah (kaler merah)..masa tu aku duk mengadap PC sebelah dia tapi tak perasan...hubby yg terkejut tengok..hahaha.

CISS tu yang dia pegang..dengan kaki kemerahan..itupun hubby dah lap lantai dan kaki comel dia...
Mak aaii...ini bukan lecuran yaa!
'Ibu..adik tak boleh jalan nih..waaa'
'Kena lap dulu ni, ibu...'


4 comments:

Princess Nusy said...

hehehe..nakal betul..abis kaki comel dia tu..^^

Salina said...

haha..memang adik kashif ni buas sangat..seminit pn x duduk diam..

mama aini said...

hikk2x..takmo nakal2 ya.. :)

Salina said...

ank no.2 ni nakal sgt la mama..manja lebih dr kakak dia lg..

Pertandingan Mewarna Adik & Kakak Sertai

Hari ni adik & kakak masuk pertandingan mewarna. Tapi biasalah main dengan anak-anak pra sekolah ni, mak pak plak yang kalut mewarn...