Friday, February 10, 2012

Ostrich atau Nama Pena Burung Unta

Ostrich tu apa? Mungkin anak-anak kecil tergeleng-geleng kepala tanda tak tahu atau tak faham. Tapi kalau sebut burung unta, pasti semua tau (sebab terbayangkan unta di padang pasir). Untuk kami melihat burung unta bukan susah sangat, balik dari Padang Besar hari tu (pi lagi sebab bawak adik dan hubby dia mai dari KL) dalam perjalanan ke Kangar untuk ke Kuala Perlis dah boleh nampak di sebelah kiri (tak ingat berapa jauh tapi memang kejap jer akan nampak satu padang luas).

Ramai juga orang singgah sini bagi makan free kat burung unta ni

Bagi dia makan kangkung jer, seikat RM1 ada orang jual kat situ...

Seronok 'unta-unta' ni makan kangkung..tu belum kena lagi kangkung goreng belacan..

Adik ipar aku dan adik aku tu lah yang nak tengok sangat unta kat padang rumput ni haa..

Dia pun nak 'posing'..tapi malas nak layan, aku ambik candid jer..haha

Bergh..silau petang tu, panas mencengkam!

"Makan..jangan tak makan..."

Monyok jer Kasyif ni..Kamila kat belakang kemain sonok...

"Peace.."

Gambar kenang-kenangan...



11 comments:

mama aini said...

salam salina..mama selalu ke N9..kat PD pun ada ladang ostrich ni..tapi mama tak pernah lagi berkunjung kesana..ehem nampak comil pulak burung unta tu..

aimaniman said...

salam kenal dan dofollow sini... pernah bawak anak tengok burung unta ni,... tp budak2 x faham lagi, takut je, mak dia je yg ternganga lebih2...

Salina said...

Yer tu mama, ada masa nampak comel..ada ketika nampak garang jer..haha..

Salina said...

aimaniman..thanks follow, saya rasa anak2 saya mmg dari kecik besar baby lg selalu bg tgk binatang2 besar mcm kuda, rusa, ostrich ni..tu yg tak takut..

Salina said...

Cantik kan gambar dia..

Salina said...
This comment has been removed by the author.
fiza said...

teringin nk g situ nanti :)

Salina said...

balik kedah nanti, gi la ja wei..

~najwa~ said...

salam kak, kat mana ni? nanti bole bawa anak2...

Salina said...

najwa: ni kat perlis, dekat dgn padang besar..

Hotz Mumma said...

salam perkenalan.tq singgah blog sy...
#cantik nyer gambar2 kenangan holiday salina..comel2 dan cute..ank salina..pandai kakak kamila pakai tudung..comel...

Pertandingan Mewarna Adik & Kakak Sertai

Hari ni adik & kakak masuk pertandingan mewarna. Tapi biasalah main dengan anak-anak pra sekolah ni, mak pak plak yang kalut mewarn...