Thursday, January 10, 2013

Memang Macam Ni ker Anak Seorang Blogger


Memang Macam Ni ker Anak Seorang Blogger? ececehhhh..tajuk, macam propa jer..dari kiri: kakak, adik dan ibunya.

 Memang Macam Ni ker Anak Seorang Blogger tu maksud aku anak-anak blogger lain sama macam anak aku jugak ker? Budak dua beradik ni memang dah faham kalau aku atau abahnya buat keluar apa saja gadjet yang boleh tangkp gambar, mesti diorang dah ready dengan pelbagai gaya, kadang2 tu kecoh dibuatnya.

Mau tak kecohnya, lepas ambik satu gambar kalut la depa nak tengok hasilnya, adik pun sama jugak camtu.

Macam tu jugak la kat dapur, kakak selalu peringatkan ibunya dah ambik gambar ke belum lepas dah hidangkan lauk. Anak2 pun dah terikut sama macam ibunya pantang masak jer nak kena tangkap gambar.

Dan yang paling tak tahan soalan maut ni dia tanya dengan aku bila mana aku mengadap laptop: "ibu nak buat entri ker.." ataupun "ibu nak update blog ker.."

Hebat betol aura ber-blogging hinggakan anak aku umur 5 tahun pun boleh faham bahasa-bahasa blogging nih..

Anak-anak blogger lain macam mana pulak? Sama macam anak aku jugak ker..?





15 comments:

Kakcik Nur said...

Anak2 kakcik buat tak kisah sangat tapi ayahnya memang selalu memberikan kerjasama kalau kakcik nak ambil gambar di mana2. :)

Nurulhuda Abdul Latip said...

Ha lebih kurang je...masing2 dah tau. Suami saya pun sama kalau ada apa2 majlis ke atau somethng yang menarik ke, dia akan tanya taknak amik gambar ke? ATAU dia yang akan amik gambar dan serahkan pada saya untuk masukkan dalam blog..:)

Wak Gelas™ said...

kena belajar bahasa cinaa tu kak.., ahhKKs

ummiross said...

Waa kecik2 dah tau istilah entri ye.
Hehe..betullah, semua benda kita nak ambil gambar, klu lupa memang suami atau anak yang akan tanya pulak.

❤Kamsiah❤ said...

hehe..kalau anak bongsu akka pulak...mak ni sikit2 amik gambar,nak boh dalam blog la tu..pastu sibuk suruh create blog kat dia jugak..

Kakzakie said...

Kakak rasa lebihkuranglah dgn anak kakak siap boleh tolong ambilkan gambar dan tanya dah posisi dari mana. Kelakar juga bila fikir. nak makan pun sibuk dan ambil gambar dulu:)

redza said...

tak lama lg anak2 tu pulak yg jd blogger

Tihara said...

memang macam tu kot..tp mostly budak2 ske bergambar..comelnya anak2 awak :)

Knor said...

tu nak masuk dlm blog la tu..anak kita ckp..taklah saja je..

cantik gambar tu termasuk mamanya..

Nazayiena said...

Samalah anak2 kak Nurul klu ambik gambar tu mesti nak tgk jam tu juga hasilnya,maklumlah skrg semuanya canggih berbanding dulu2 klu bergambar pki filem tu bila dah cuci baru dpt tgk hasilnya.Klu ambik gambar masakan tu ada juga anak2 tanya nak masuk blog ke mama....
Besarnya bunga dia,comel sungguh dia.

Qhaifa Nur said...

semenjak berblog ni..buat itu ini mesti ambil gambar juga...blogger tegar kita ni he..he..

Kesuma Angsana said...

anak2 KA pun suka ambil gambar but x suka gambar mereka diambil hehehe

ANIM said...

2 abdul kak kadang2 lari tak mahu diambil gambar, malu kat orang, asyik2 gambar, asyik2 gambar. sib baik Bapak Abdul sporting. sudahnya banyak yg candid

Harith Iskandar said...

ehehe budak2 mmg cepat blajar..lg pulak dorang memanggggg comeiiiii :p

Nora Karim said...

Eh, betul la... anak2 saya pun mcm tu... hehe

Pertandingan Mewarna Adik & Kakak Sertai

Hari ni adik & kakak masuk pertandingan mewarna. Tapi biasalah main dengan anak-anak pra sekolah ni, mak pak plak yang kalut mewarn...