Monday, November 26, 2012

Ultras Malaya Bola Sepak Kalah Cari Rajagobal


Jangan marah mereka. Merekalah yang menghidupkan stadium - Ultras Malaya
Jangan pandang serong dengan satu group besar penyokong bola sepak Malaysia yang tak pernah duduk diam di satu sudut stadium. Itu Ultras Malaya!

Cukup besar sokongan mereka. Tanpa mereka stadium pasti sunyi...bukan menafikan kehadiran group lain atau penyokong lain yang lagi ramai tapi Ultras Malaya ni unik. Tak kira hujan, tak kira panas, tak kira hari apa sekalipun friendly match..pasti ada. Boleh bergegar stadium kalau ada lagi 10 kali ganda penyokong di bawah panji Ultras Malaya ni.

Harimau Malaya kalah..mereka tetap bersatu hati, tetap meneruskan sokongan. Tunggu sampai balik.
Dah 2 tahun selepas menang AFF Suzuki Cup edisi lepas, mereka masih sabar dengan kekalahan atau seri yang tak sepatutnya apabila bermain dalam friendly match.

Memang padan pun kalau mereka minta penjelasan Rajagobal mengenai situasi pasukan selepas 2 tahun asyik bereksperimen. Dengan match sebenar menentang Singapore pun masih kena ratah lagi. Adoyai....!!!

Oleh: Papankey

11 comments:

shaiful zaidi said...

harimau Malaya kena bangkit semula...

dayah ismail said...

penyokong Malaysia sentiasa bersama...

Raudzah Zahari said...

Experiment Rajagopal yang sedikit gagal..the team macam lost aje..

ummiross said...

hehe..eksperimen tak abih2!!

Mizz ErMa said...

ultras malaya? xpenah dgr la pulak selama nih..hehe

syiela said...

mereka mmg penyokong tegar kan...

harap harimau malaya bangkit kembali

ct rahani said...

InsyaAllah game seterusnya harimau malaya boleh menang.. sama2 doakan yer.. :)

Kasih Salina said...

hebat2 semua komen di atas, patriotik sungguh...syabas

fiza said...

Harap2 Harimau Malaya bley menang malam nih.

Knor said...

suruh raja tu turun tahta..panggil gopal je..

TiranaAduka said...

sis minat bola erk?

Pertandingan Mewarna Adik & Kakak Sertai

Hari ni adik & kakak masuk pertandingan mewarna. Tapi biasalah main dengan anak-anak pra sekolah ni, mak pak plak yang kalut mewarn...