Monday, November 12, 2012

Kelantan Restaurant Hatyai


Kelantan Restaurant Hatyai
Lokasi: Thanon Sangchan (Sangchan Road)
Ke Selatan Salma Restaurant (200m)

Kelantan Restaurant baru setahun lebih beroperasi
Restoran ini melalui pertanyaan kami di mana lagi ada kedai makan halal dengan orang kedai di Pusat Urut sebelah Hamid Restaurant.
Secara tak sengaja pada hari kedua, melalui satu lorong yang tidak jauh dari Lee Gardens Hotel. 
Rupanya cantik jugak tempat makan ni.
Masa ni sunyi, takde pelanggan mungkin masa tu dah terlepas lunch time.

Nasi campur - Lauk pilihan suami

Nasi campur - Lauk pilihe kawe

Nasi campur - Lauk ringkas pilihan Kakak, sedap betul...

Nescafe Ais, Teh O Ais, Air Minuman dalam botol...

Bergambar dulu sebelum makan, pilih meja berdekatan jalan boleh tengok kereta lalu lalang

Adik mula dah nak buat ragam, nak makan apa ntah?

Kakak memang berselera sungguh!

Kawe make dulu deh!

Hubby bayar total 275 Baht (RM27.50), rasanya masih mahal juga walaupun review bagus dari orang Pusat Urut tu...

Dekorasi hotel menarik, ceria, berselera nak menjamu di sini
Kalau ke Hatyai, jangan lupa cuba masakan di Kelantan Restaurant, nasi campur dia memang sedap dengan aneka pilihan. 
Buka seawal 7.00 pagi hingga 10.00 malam.
Waktu malam bolehlah try masakan panas di sini yang jenis goreng-goreng, tom yam, nasi goreng dan lain-lain.






14 comments:

ummiross said...

Salina..lapor pulak tengok nasi campur tu. Bilalah agaknya ummi dapat ke Hatyai lagi..

azieazah said...

Wahhh nampak sedap la kari dan ayam tu. Murah kan?

Selamat menjamu selera...

redza said...

make kenye xcukop tamboh lg

kasihredha said...

salam
akak x pernah ke hadyai
setiap nak gi..mesti ada je halangannya...
sedapppnyaaaaa

shaiful zaidi said...

salam...sedapnya..bila la saya nak sampai ke sana..

caliph shuriken said...

nampak menarik laa nasi campur tu ^^

Tihara said...

as salam

boleh tahan jugaklah price dia utk 3 org kan..btw bersih,sedap ada daun pisang okay lah tu kan:)

Knor said...

segar2 semuanya...rm 27 oklah berpatutan..

Kasih Salina said...

Ummi - memang sedap!

Kasih Salina said...

Huhu semua kata sedap, ok lg saya mmg kata sedap.
Tapi bab murah tu mungkin sebab sy dh biasa kt tmpt saya lagi murah..ekekeke

ct rahani said...

sedapnya.. masakan thai yg paling sy suker adalah tomyam.. hehe..

TiranaAduka said...

nice info.tirana aduka lum pemah sampai lagi.

mama aini said...

bestnya holiday sambil makan2..

Izhar Md Zaid said...

Sekarang kami d Grand Plaza. Mungkin berbuka puasa nanti d restoran Kelantan.

Pertandingan Mewarna Adik & Kakak Sertai

Hari ni adik & kakak masuk pertandingan mewarna. Tapi biasalah main dengan anak-anak pra sekolah ni, mak pak plak yang kalut mewarn...