Wednesday, November 21, 2012

Jalan-jalan Cari Makan di Samila Beach


Lokasi: Songkhla, Thailand.
Tepi jalan seberang pantai Samila.
Makan-makan murah.
Menghadap laut dari tepi jalan.
Peniaga Muslim.

Tanda A tu menunjukkan BP Samila Beach Hotel, tak jauh dari situ lokasi makan-makan best!
Masa kami datang, yang ni jer tinggal...itupun dah kira okay.
Warung ni menyediakan tempat makan unik, pondok diperbuat daripada buluh. Sejuk dan nyaman.
Tadaa...ni lah makan tengahari kami pada hari tu. Nasi Goreng Sotong dan Nasi Goreng Udang. Cuma 35 Baht (RM3.50) sepinggan. Ayam panggang 60 Baht (RM6.00).
Beli air sebotol tu sekali dengan ais sebekas besar. Murah lagi makan di sini compare dengan Hatyai.
Ayam panggang yang sedap, cukup rasa, dimasak dengan sempurna. Lain benar rasanya.
Adik beradik yang kelaparan apabila melewati waktu lunch time...
Nasi Goreng tu sedap sungguh, tak cukup 2 pinggan sebab anak-anak pun berselera, maka tambah satu lagi

15 comments:

Kesuma Angsana said...

wah2 bestnyer !

Anum said...

bestnya

redza said...

sedapnya ayam panggang tuu..slurrrppp!!!

ummiross said...

best kan Salina, jalan2 & makan2...

azieazah said...

Saya suka kalu jumpa tempat makan sebegini! Unik dan different! Tingin nak pegi!

kasihredha said...

sedapnya
ayam tu nampak sungguh sedap

hainom OKje said...

Wah ayam panggang tu nampak sedaplah Kasih!

* Sori ye Kasih kat Follower Box tu... tak tau macam mana boleh ter'dua'pulak OKje!

NzA said...

nyum..nyum..nyum...mknan kt sana mmg trbaiklh...maklum la akak brketurunan Pattani....hehehe....

Knor said...

kak suka ikan keli bakar tu..tak ajak pun..

syiela said...

bestnya jalan2 makan2

Zuraidah Butang said...

wahhh beshnyeee nak pg..nak pg..hehe

dwaty said...

seronoknya dapat jenjalan dekat thailand...

Tihara said...

as salam

teringin plak nak wase:)

TiranaAduka said...

dulu masa bujang lepak kt pataya .

Lama ta tak turun sana,pe pun sis thanks sudi kogsi di sini..

caliph shuriken said...

ayam panggang tu nmpak best jaa ^^

Pertandingan Mewarna Adik & Kakak Sertai

Hari ni adik & kakak masuk pertandingan mewarna. Tapi biasalah main dengan anak-anak pra sekolah ni, mak pak plak yang kalut mewarn...