Thursday, November 29, 2012

Penjaring Gol Malaysia dan Ramalan Menentang Indonesia


Penjaring gol Harimau Malaya meraikan gol masing-masing...
Selepas dikritik hebat, nampaknya Harimau mengamuk semalam. Perlu diingat, Laos berjaya mengikat Indonesia pada match sebelum tu 2-2, dan Malaysia pulak kalah 0-3 kepada Singapura. Tetapi Singapura pulak kalah 0-1 kepada Indonesia. Jadi macam mana agaknya kebarangkalian Malaysia vs Indonesia jika dicongak dari segi matematik?

Indonesia 2-2 Laos
Malaysia 0-3 Singapura
Singapura 0-1 Indonesia
Malaysia 4-1 Laos

Jaringan Malaysia - 4 gol
Jaringan Indonesia - 3 gol

Lain-lain statistik perlawanan rasmi tidak diambil kira.
Jadi sebagai kiraan mudah dengan formula sendiri (tanpa rumus kebarangkalian dan sebagainya) =
Malaysia akan seri dengan Indonesia

Jika seri, Malaysia perlu harapkan match pasukan lain untuk mara ke Semi Final...

p/s: Mungkin penyokong tak suka dengar seri ni, tapi kalau boleh kita semua nak menang...


9 comments:

Anum said...

tahniah

eyndayusoff said...

Riuh la rumah ni last nite sebab bola... ayah dgn anak je tu hehe...

syiela said...

tak tengok pun.. pg ni br tau mng

eLL said...

kalau malaysia menang, dapat cuti kan? hehe

fiza said...

Tahniah buat HM. Sabtu ni dorang kena bekerja keras utk tumpaskan indonesia...bukan calang2 pasukan tu.

Ena's Palace said...

tahniah tuk pasukan mesia...moga pasni mmbw kemenangn besar tuk mesia

dayah ismail said...

semoga Malaysia dpt tewaskan Indonesia...x sbrnye nak tgk..huhu

mama aryan said...

moga2 malaysia menang lawan indonesia nanti

mama aini said...

ehem baru tahu keputusan ni..

Pertandingan Mewarna Adik & Kakak Sertai

Hari ni adik & kakak masuk pertandingan mewarna. Tapi biasalah main dengan anak-anak pra sekolah ni, mak pak plak yang kalut mewarn...