Thursday, October 11, 2012

Maybelline Clear Smooth Foundation BB Stick - Kulit Muka Tidak Berminyak Lagi




Maybelline Clear Smooth Foundation BB Stick - Kulit Muka Tidak Berminyak Lagi


Assalamualaikum & Salam sejahtera...


Hari ni aku rasa macam nak buat review sikit pasal produk dari Maybelline.. kalo dah nama kaum hawa kan mesti dah biasa dengan foundation atau bahasa melayu bedak asas utuk tepek kat muka..

Aku baru jer pakai Maybelline Clear Smooth Foundation BB Stick dalam sebulan lebih gitu la.. Maybelline Clear Smooth Foundation BB Stick ni ada dua pilihan warna iaitu fresh & natural.. harga RM 24.90, masa promosi dapat la RM 21.90 tapi masa aku beli promosi dah habis..masa ada promosi berkira-kira lagi nak beli..

bukannya aku berkira-kira pasal duit tapi risau takut foundation maybelline ni berminyak, lagi pun bedak asas lama masih ada lagi..aku terliur & tergoda dengan Maybelline Clear Smooth Foundation BB Stick sebab dia buat dalam bentuk stik camtu senang untuk pakai & simpan..

dah berkenan try la beli jugak, mana boleh tahan beb..bila dah calit-calit kat muka tu terasa lain sket, rasa macam tak berminyak, tidak melekit dan tak sama macam bedak asas yang biasa aku pakai..kulat muka aku jenis kulit muka berminyak, kering & kusam la nampak..tapi sebaliknya, dengan pemakaian bedak asas Maybelline Clear Smooth Foundation BB Stick membuatkan kulit muka ku tidak berminyak..

itu testimoni pada kulit muka aku dan dengan pemakaian bedak asas Maybelline Clear Smooth Foundation BB Stick ini juga membuatkan kulit muka nampak sekata..


 

5 comments:

yan's cottage said...

salam salina....
terima kasih kongsi nie ye.....

Dhiera nadhirah said...

dulu ada pakai express foundation maybelline macam ni gak. rege rm49 gitu. tu pun best. tapi skang dah tak pakai sebab tukar set penjagaan muka ke tia amelia. tia dah siap ada foundation. guna tu je la~

Kakzakie said...

Bila dah jumpa yg serasai seangan dah tak payah tukar lagi kan..

syiela said...

kak saya tak pandai pakai benda alah ni.. cuma tau pakai bedak ja :)

Knor said...

kak tak guna apa2 lah salina..kakak kulit sensetif sgt..

tak pakai apa2 kulit ok je..setakat nilah..

Pertandingan Mewarna Adik & Kakak Sertai

Hari ni adik & kakak masuk pertandingan mewarna. Tapi biasalah main dengan anak-anak pra sekolah ni, mak pak plak yang kalut mewarn...