Tuesday, October 2, 2012

Kakak Ajak Makan di Restoren


Pilihan air - Jus manggo untuk kakak, air tebu untuk ibu & jus kiwi untuk abah


Assalamualalikum & Salam Sejahtera..

 Inilah dia kisah aku dan anak-anak kesayangan yang kadang kala memeningkan kepala kami suami isteri.. mana tak nya, kakak baru usia 4 tahun tapi mahu bergaya macam sudah berusia remaja..pening..pening..si kakak nih mudah sangat terikut-ikut drama dalam tv. Tetiba jer kakak ajak makan kat restoren..Ibu dan abah syak kakak dah terpengaruh dengan drama Adam & Hawa semenjak dua menjak ni..

Kakak cakap tak nak makan kat kedai biasa tapi nak makan kat restoren, apa ke hel nya nak oooiiiii.. kebetulan mengahala ke alor setar masa tu, terfikir la nak ajak dia makan kat TESCO mergong sebab kakak suka suasana yang meriah dan ramai orang..

sampai kat TESCO ada noodle station, KFC & Ayamas. semua reston tu kakak tak nak.. kami faham apa yang kakak maksudkan.. jenuh la nak melayan kerenah budak sorang ni.. ajak pusing-pusing dulu kat food court TESCO tu supaya senang dia nak memilih apa yang dia berkenan.. tapi kami dah agak mesti kakak akan menuju ke western food.

ok la kakak makan la chicken chop tu sampai habis.. ending nya abah tanya best tak makan kat sini? Kakak jawab tak best sebabnya bising.. huk Allah la, pandainya dia nak tempat yang privacy. kalo macam ni la boleh botak kepala mok pok tau...


pilihan kakak macam biasalah sepertimana yang ibu & abah jangka - chicken chop menu kegemaran kakak..tapi sayang, ayam tu dah sejuk & kuah nya tak kit sangat..

budak kecik ni happy jer..bagi fun fries mengunyah jer lah tau nya..cool jer dik ekkk..

ibu tengah testing mee kari yang abah order..rasanya boleh la makan panas-panas kan..


9 comments:

StuntWomanWho :) said...

hahaha, biasalh budak2 :D

Norhaizan hakim said...

cutenya anak2 KS..suka tengok headband kakak.
anak2 kak zan suka makan di tesco seberang jaya...feberet dish dia orang sizzling wantan mee!
Oh ya..salam perkenalan.

inazamri said...

pandai kakak ye...mesti bijak kakak ni kan.cantik bunge sekumtum besar kat pala tu

Pokok Manggis Depan Rumah said...

anak2 mcm tu al akak yea..
manja2 ngn mak ayah :-)
sedap nya makan2..

Harith Iskandar said...

sedapnyer air yg color color tu...bak sikit :)

Kesuma Angsana said...

hehe anak2 KA pown sesekali req nak makan itu ini specially bila tang dah gaji

mama aini said...

assalam salina..amboi2 kakak `cute`dah pandai buat pilihan..he2x..kalau dah besar nanti lagi byk pilihan dia..salina dah kena ready dr skrg.. :)

YATZAKIE said...

comelnya mereka...besela kak..dia tau mak dia dah gaji..hehe

syiela said...

cutenya anak akak pakai headband tu.. suka tengok...

dah pandai buat pilihan ye dia :)

Pertandingan Mewarna Adik & Kakak Sertai

Hari ni adik & kakak masuk pertandingan mewarna. Tapi biasalah main dengan anak-anak pra sekolah ni, mak pak plak yang kalut mewarn...