Thursday, October 4, 2012

Makan Steamboat Sedap di Kangar




Assalamualaikum & salam sejahtera..

Ini cerita sambungan kisah kakak ajak makan di restoren, ibu dan abah memang dah plan nak bawa kakak makan-makan cuma nak tunggu masa sesuai jer.. so, pada suatu malam tu, kami pun plan makan steamboat di Kangar, tempat ni memang best dan terbaik bagi kami setakat ni la tapi kena booking sehari sebelum nak pi makan.. camno tu eh! biasalah tu sebab makan steamboat ni kat Hotel Seri Malaysia Kangar.


Ni kali ke-3 dah kami makan steamboat di Hotel Seri Malaysia Kangar. Macam-macam la ada, kira puas hati lah kami ambik set untuk 2 orang makan dan bayaran dikenakan RM 35 / set. Aku rasa cam dah murah tu banding dengan lain-lain hotel yang telah aku survey.


Adik pun masam jer tunggu turn dia nak dapat makan plak. Konsep steamboat di Hotel Seri Malaysia Kangar ni rebus dan grill. memang marvelous!!! huhhhh.. teringat-ingat lagi tu, ni pun aku rasa cam pi lagi jer.. ishhh, melampau benor la tu..



Nasi gorang pun depa bagi jugak untuk 3 orang makan pun buleh sangat ehhh.. nasi goreng ni untuk aku dan beberapa ketul ayam & daging marinated yang telah kami grill.. amacam! terliur dan tergoda tak korang melihatnya..



sori ler gambaq yang aku tangkap ni gelap sikit sebab guna kamera murah ja dan tempat tu pun kelam sangat-sangat ala-ala candle light dinner gitu ler kome..






Sedikit Info:

Hotel Seri Malaysia Kangar,
Lot 8101, Mukim Utan Aji
Persiaran Wawasan
01000 Kangar

TEL: 04-9771777 FAX: 04-9772777


1 comment:

Harith Iskandar said...

ooo nk mkn kt situ kene booking dulu ke.td baru je lalu situ, tingatgak nk singgah tp igt mcm dh lewat kalau tak sure terjumpe kas salina td :)

Pertandingan Mewarna Adik & Kakak Sertai

Hari ni adik & kakak masuk pertandingan mewarna. Tapi biasalah main dengan anak-anak pra sekolah ni, mak pak plak yang kalut mewarn...