Monday, January 23, 2012

Jam Loceng Gaya Inggeris, Habis Rosak Dah..

Ni lah jam loceng yang rosak tuu..

Gaya Inggeris ni memang banyak orang tergila-gilakannya, tapi barangnyer pun al-maklumlah boleh tahan juga nilainya, aku rasa kalau kat Lembah sana bukan susah sangat nak dapat barang2 hiasan gaya Inggeris ni..tapi lain lah dekat utara ni lagi2 kalau area Kedah ni. Kebetulan hari tu (tahun lepas sebenarnya) baru jer 'terbeli' satu jam loceng ala-ala Inggeris dengan angka Roman dan hiasan bunga Rose pink sebagai background. Nak jadikan cerita, anak sulung aku tu (Kamila/kakak) nak jam lain atau beli barang lain yang tak pekdah sangat. Lalu bila balik rumah, jam loceng ni lah jadi 'mainan' dia dibawa kulu kilir..last2 tak sampai 1 hari terus buat jatuh dan rosak!



9 comments:

mama aini said...

ehem..sayang juga kan bila jam tu rosak !!..nak marah tak bolih sebab anak sendiri yang rosakkan..hu2x..

Salina said...

a'ahhh..memang btol mama, sayang sgt2 tp nk bt macam mana, syg kat ank lg la kan..hik..hik..

Wan Gerrard said...

alamak sygnyer rosak...huhu

Shaiful Zaidi said...

salam kenal..dah follow
cantiknya...wife saya ttu suka..

Salina said...

shaiful zaidi: tq, ye la, kebanyakkan pempuan suka gaya inggeris..

ieyza afieyna said...

la, syg nye... rugi je.klo x boleh lak dibuat kngan...

Salina said...

yer ieyza..tp stil buat hiasan tu.haha, nampak klasik skit jadi mcm jam rosak antik

MaYa MustWany said...

xleh g betulkan ke?sayang nya.
macam hadiah wdding akak mas nya.tapi dia de tiang kaki nya.ala2 trofi.

Salina said...

oh yer Maya Mustwany, mmg rosak dah, dlm tu jarum dia statik jer..mcm dlm gambar tu lah.

jam gaya inggeris yg jenis loceng yg ni jer ada..huu..

Pertandingan Mewarna Adik & Kakak Sertai

Hari ni adik & kakak masuk pertandingan mewarna. Tapi biasalah main dengan anak-anak pra sekolah ni, mak pak plak yang kalut mewarn...