Thursday, March 8, 2012

BE Nuffnang - Nokia NwNp (Nokia Lumia 800)





Salam semua, pertama sekali aku nak ucapkan terima kasih kepada pengungjung blog kasihsalina yang sudi datang melawat dan keduanya, terima kasih banyak-banyak kepada pihak nuffnang yang sudi memilih blog ni untuk bagi BE. Apalah sangat blog kasihsalina ni jika dibandingkan dengan blog cik epal yang famous tu kan.. aku pun baru terperasan yang nuffnang bagi BE - Nokia NwNp (Nokia Lumia 800), tapi aku punya BE sikit aje lah. Rasanya macam dah lama dah Nokia Lumia 800 ni tak memunculkan dirinya. Agaknya penaja bersama ni merajuk kejap kot. hihi..baru hari ni aku nampak plak Nokia Lumia 800 memunculkan dirinya. So, hari ni aku kena buat la backlink kat penaja ni supaya dia muncul sentiasa kan..harap-harapnya camtu lah..



Aku pun rasa geram jugak tengok Nokia Lumia 800 ni, apatah lagi kalo yang sedang bercouple tu, mesti mengidam-idamkan hp ni kan. Kombinasi warnanya yang penuh ceria seperti warna merah jambu, biru muda dan hitam amat sesuai digunakan oleh pasangan kekasih kerana era ke-21 semakin ramai remaja gemar menggunakan handphone couple. Jejaka atau gadis yang ingin menghadiahkan si dia sebuah handphone, Nokia Lumia 800 merupakan pilihan yang tepat dan bijak bagi anda! Ataupun sebagai hantaran perkahwinan, sudah tentu Nokia Lumia 800 adalah antara barang hantaran yang istimewa kan! 
Untuk maklumat lebih lanjut, sila layari ke http://www.nokia.com/my-en/products/phone/lumia800/use.

Di sini, aku selitkan sedikit info dan maklumat lanjut sebagai rujukan:

Network
2G Network GSM 850 / 900 / 1800 / 1900
3G Network HSDPA 850 / 900 / 1900 / 2100 - RM-819
HSDPA 850 / 1900 / 2100 - For Canada
HSDPA 900 / 1900 / 2100 - RM-801 CV
Announced 2011, October
Status Available. Released 2011, November

Body
Dimensions 116.5 x 61.2 x 12.1 mm, 76.1 cc
Weight 142 g
- Touch-sensitive controls

Display
Type AMOLED capacitive touchscreen, 16M colors
Size 480 x 800 pixels, 3.7 inches (~252 ppi pixel density)
Multitouch Yes
Protection Corning Gorilla Glass
- Nokia ClearBlack display

Sound
Alert types Vibration; MP3, WAV ringtones
Loudspeaker Yes
3.5mm jack Yes

Memory
Card slot No
Internal 16 GB storage, 512 MB RAM

Data
GPRS Class 33
EDGE Class 33
Speed HSDPA 14.4 Mbps, HSUPA 5.76 Mbps
WLAN Wi-Fi 802.11 b/g/n
Bluetooth Yes, v2.1 with A2DP, EDR
USB Yes, microUSB v2.0

Camera
Primary 8 MP, 3264x2448 pixels, Carl Zeiss optics, autofocus, dual-LED flash, check quality

Features
Geo-tagging
Video Yes, 720p@30fps, check quality
Secondary No

Battery
Standard battery, Li-Ion 1450 mAh (BV-5JW)
Stand-by Up to 265 h (2G) / Up to 335 h (3G)
Talk time Up to 13 h (2G) / Up to 9 h 30 min (3G)
Music play Up to 55 h




7 comments:

Rozuan Ismail said...

kenapalah BE ni tak melekat dekat blog saya.huhu

Salina said...

@Rozuan:Insyallah nanti giliran awk plk yd dptnya..sabar menunggu saatnya ye..

KhaiRin : anies said...

tahniah.. sy rs kn lani mcm org da lupakan nokia la kak..org ramai da berpaling tadah dgn iphone, galaxy tab etc.

Salina said...

@Khairin: yup..btol tu..nampaknya samsung makin mendapat tempat dihati pengguna..

mama aini said...

ehem tahniah salina dpt BE.. semakin kuat semangat nak berblogging kan?..he2x..

Salina said...

@mama: memang semakin kuat semangat nk berblogging mama tapi masanya sentiasa tak cukup..

daimpressive said...

kasihan blog saya, apa earning pon tadak, pada hal entri dah gempak, original, asli, segar dari ladang.. silalah lawat, hehe

Pertandingan Mewarna Adik & Kakak Sertai

Hari ni adik & kakak masuk pertandingan mewarna. Tapi biasalah main dengan anak-anak pra sekolah ni, mak pak plak yang kalut mewarn...