Friday, August 10, 2012

Dah Habis Shopping Kelengkapan Raya ke Belum


Gambar raya tahun 2011, balik beraya di Kuching.

Salam Ramadhan semua,

Hari ni dah 20 ramadhan, persiapan untuk menyambut Syawal pasti semakin rancak kan.., kami sekeluarga cuma ala kadar jer. Baju raya anak-anak yang paling awal dibeli, susah juga nak cari baju yang berkenan, bukannya apa masa nak shopping tu malam jer boleh, kalau siang-siang memang aku malas nak ke shopping complex.. 

paling senang dan cepat memilih ialah hubby la, dia pilih baju melayu pun jap jer dia pilih dan terus sambar, ye lah baju orang lelaki mana ada design macam-macam yang memeningkan kepala untuk memilih. Baju budak-budak plak punyalah mahal banding dengan baju orang dewasa. Aku punya part tudung jer belum beli lagi.

Lepas ni nak jenguk kuih muih la plak rasanya, ke mana nak dituju pun belum tahu lagi. Kereta pun belum servis lagi ni. Macam-macam nak kena pikir sebelum bercuti, duit macam air jer mengalir keluar. Dalam pada sibuk membuat persiapan raya jangan dilupakan amal ibadah juga, terutamanya 10 malam terakhir ni.

5 comments:

Kesuma Angsana said...

insyallah weekend ni shopping terakhir KA... wah cantik seodndon pink

Lynn said...

Salam..

Lynn pun ala kadar je..yang penting anak2..entahla..bila jauh macam ni takde mood nak bershopping sangat..tunggu jumpe hubby baru boleh rasa best shopping kot..tapi masih bersedrhana la..selamat berbuka..

YATZAKIE said...

betul tu kak..duit mengalir macam air je...deras kemain bla time2 raya ni..kuih ni pon lom buat lg...silap2 kuih tunjuk je la nanti..hihi

mama aini said...

assalam salina..mama pun tiada persediaan raya..hu2x..tahun ni mama raya berdua dgn en.hb..ank mama raya dit`ganu seminggu..

kak tini (umialya) said...

rasa2nya blum lagi le..

tlg email nama & alamat ke umialeeya@gmail.com untuk kad raya

Pertandingan Mewarna Adik & Kakak Sertai

Hari ni adik & kakak masuk pertandingan mewarna. Tapi biasalah main dengan anak-anak pra sekolah ni, mak pak plak yang kalut mewarn...