Air Bandung 3 Layer ataupun air bandung special namanya kalo makan kat food court Anjung. Air ni favourate ibu dan kakak kan !!! memang sedap wooooo..so, teringin la nak try buat sendiri. tak sangka menjadi jugak akhirnya.. seronok gile kakak minum.. ermmm, cedapnya ibuuuuu (ini ayat yang ikhlas dari anak yang teruja bila ibu boleh buat sendiri air kesukaan dia). Thanks to anak ibu ye..
Cara nak buatnya Air Bandung 3 Layer:
- Sediakan gelas kaca atau plastik yang jernih dan masukkan ketul ais ke dalam gelas. Tinggi ais biar separuh dari gelas.
- Tuangkan perlahan-lahan 3 Sudu madu (nak manis lebihkan madu)
- Tuangkan perlahan-lahan susu cair yang yang dibancuh dengan sedikit air sejuk. agak-agak sampai setengah gelas. (nak guna susu cair semua tanpa campur air sejuk pun boleh).
- Tuangkan perlahan-lahan air sirap pekat tanpa gula. (2 sudu sirap + sedikit air sejuk).
- Dah siap, nak minum, kacau jer lah bagi sebati. Masa bulan puasa memang terliur giler dengan air bandung 3 layer ni.
No comments:
Post a Comment