Sunday, September 23, 2012

Baik Hati la Pulak Nuffnang Ni



CPUV (Cost-Per-Unique-Visit) Campaigns

Salam hujung minggu semua,

Nak tau kenapa aku kata 'Baik Hati la Pulak Nuffnang Ni...' dan salah satu sebabnya dah lama daaa aku tak merasa BE (Buffered Earning) daripada pihak Nuffnang nih.. rasa sakit hatilah jugak kan dan yang aku peliknya tu makin banyak visitor yang datang ke blog aku (www.kasihsalina.com) semakin susah lah pulak untuk dapat BE. Itu yang aku menyampahnya tuh.. Visitor yang masuk ke blog aku pada bulan puasa baru ni antara 700 hingga 1000 pelawat sehari tapi yang aku dapat sepanjang bulan puasa tu hanyalah RM 5 sahaja dan nak dapat BE tuh jauh sekali ler..

Dah macam tu alkisahnya aku malas lah nak update blog dan nuffnang tu aku tak bukak tengok pun. Petang kemarin aku rasa macam gatai tangan la pulak nak bukak tengok nuffnang. Terkejut jugak boleh plak dapat CPUV (Cost-Per-Unique-Visit) Campaigns untuk DiGi DEP Revamp Campaigns bermula 10 September lepas. Setahu aku kalo UV (Unique Visitor) kita ramai makin banyak la peluang untuk kita duit banyak dari Campaigns tersebut. Harap-harap la lama sikit DiGi DEP Revamp Campaigns ni ye..


Kawan-kawan yang lain macam mana pulak? Nak tau juga macam mana pengalaman manis dan pahit orang lain dengan Nuffnang

 Aku pun keliru juga nih BE (Buffered Earning) & CPUV (Cost-Per-Unique-Visit) tu konsep yang sama ker?



3 comments:

Ena's Palace said...

saya baru lagi join Nuffnang ni baru je sebulan dua...tak tau plak pasal CPUV ni...pasni nak cek jugak la

caliph shuriken said...

yup, cpuv tu BE ^^

wahh, dasat laa ctr bonus byk tu.. so, sila bW giler2 utk up lagi ctr bonus.. lagi tinggi trafik, lagi best amount BE ni, hikk...

::Aja:: said...

bestnye..saya xpenah dapat BE pong...terkulat2 je tgk amount akak dapat ni.haha

Pertandingan Mewarna Adik & Kakak Sertai

Hari ni adik & kakak masuk pertandingan mewarna. Tapi biasalah main dengan anak-anak pra sekolah ni, mak pak plak yang kalut mewarn...