Telur ikan - kredit foto: zarifnuhin |
Petua Telur Ikan Tidak Mudah Hancur
Ada sesetangah orang suka makan telur ikan, tak kira lah masak macam mana sekali pun. Aku pun suka juga makan telur ikan digoreng dengan garam kunyit camtu jer. Nak kongsi sedikit petua supaya telur ikan tak mudah hancur semasa proses memasak. Bagi yang belum tahu lagi sila la baca ye dan yah dah tahu tu buat-buat tengok jer lah yer.
Petua Telur Ikan Tidak Mudah Hancur, macam ni caranya: sebelum memasak telur ikan, basuh dan rendamkan di dalam air kapur
selama 10 minit. Kemudian bilas dengan air bersih dan rebus seketika
sebelum dimasak. Hasilnya telur ikan tidak mudah hancur.
8 comments:
Ooo..mcm tu ye....br tau...tq sbb sharing kn dsini..
Baru tahu...terima kasih berkongsi.
tq akak sebab sharing..dayah memang pantang nampak telur ikan..hehehe
yg ni saya tak de..nice sharing
peberet telor ikan nih. masak kari sedap...
betol tu ibu lala, masak kari pun sedap..makan plk dgn nasi panas2 selera sangat2..
Tq sharing kasih...feveret okje ni!
ehem..tak pernah lagi cuba petua ni..thanks dear kongsi info ni..
Post a Comment