Biskut Semperit |
Biskut Raya: Resepi Biskut Semperit
Bahan-bahan:
200 gram mentega
100 gram gula
2 biji telur
100 gram tepung gandum
50 gram tepung jagung
50 gram tepung kastard
100 gram tepung ubi
Sedikit esen vanila
Cara membuatnya:
- Putar mentega dan gula sehingga sebati. Kemudian, masukkan telur dan pukul sehingga kembang.
- Masukkan kesemua jenis tepung dan esen vanila lalu digaul sehingga sebati.
- Tekan di dalam acuan semperit dan hiaskan.
- Bakar biskut pada suhu 180 darjah Celcius selama 15 minit.
3 comments:
suka betul saya kak ngan biskut ni.. thanks 4 the rec :)
masa bujang mama selalu tolong `mak` mama buat biskut ni..bila dah kawen menunjuk je sampai skrg..hu2x..
Suka makan semperit ni dari kecil lagi...sedap walaupun simple aje..dah cuba sekali..quite senang...jadi pulak tu...
Post a Comment