Monday, February 4, 2013

Menu Orang Demam dan Sakit Tekak



Menu Orang Demam dan Sakit Tekak

Dah 4 hari aku demam, sakit tekak, batuk dan selesema sekali la. Kepala pun dah macam ting tong jer rasanya sebab duk telan ubat batuk dan ubat selesema. Aku memang tak boleh makan ubat batu dan selesa, telinga rasa bergema dan hayal semacam jer, biasanya aku ambik kurang sikit dos dia, tak seperti yang doktor suggest. 

Demam tu takde la sangat tapi mulut rasa payau jer nak telan makanan. Dah sakit tekak rasa takde teringin nak makan apa-apa sangat pun, cukup la dengan semangkuk bubur.



14 comments:

YATZAKIE said...

moga cepat sembuh ye kak

Farah Waheda Wahid said...

get well soon occay...take care...jangan lupa makan ubat...

BUNDA a.k.a KN said...

bubur pun sedap gak sekali2...senang nak telan, lembut masuk tekak..moga cepat sembuh..

ANIM said...

sedap juga menu orang demam ni..terliur

p/s get well soon..

Kesuma Angsana said...

moga cepat sembuh & jaga diri

redza said...

semoga cepat sihat hendaknya

Qhaifa Nur said...

bubur plihan terakhir....masa inilah terasa sedapnya......

ummiross said...

bubur marry brown, sedap juga tu..moga cepat sembuh.

..::..aRe-Na..::.. said...

Smg cepat sembuh yer akak,jg diri lekloq.....bubur tu nmpk sdp hihihiii

Puan Kutu said...

sedap bubur MB..dulu sealu belikan anak bubur ni..cpt sembuh ye!

Senyuman Asia said...

wah sedapnya kalau makan itu terus...

Knor said...

musim dmm skrgkan..tiga serangkai..

dlm di lema semua dmm la ni..lps sorang..sorang..

dah dua kali masak bubur..nak kena segera juga ni..

semoga KS cepat baik ye..

Fiza Rahman said...

Siannya. Smoga cepat sembuh.

NzA said...

take care dear....

Pertandingan Mewarna Adik & Kakak Sertai

Hari ni adik & kakak masuk pertandingan mewarna. Tapi biasalah main dengan anak-anak pra sekolah ni, mak pak plak yang kalut mewarn...