Thursday, January 6, 2011

TaT NasI AyaM

dah lama teringin nak makan nasi ayam kat sini coz tiap2 kali lalu selalunya ramai org yg makan kat tat nasi ayam ni..lokasinya jalan ke stesen bas shahab perdana..berdekatan dengan bank islam..nampak gaya dari customer yg datang memang laku giler kedai ni..tak putus2 org yg mai..rasanya ok lah..sate pun ada gak..jarang gak tgk org yg jual sate laku camtu..kalo sate kajang tu x heran la kan..
time tunggu order sampai...tak lama jap jer...tapi nasi yg sampai dulu...biasanya air la kan..cepat ler org coz orang yg buh nasi tu keje dia buh nasi dalam pinggan jer..camtu gak yg tetak ayam..memang dia wat keje tu jer..sebelum customer datang nasi & ayam dah ready..tinggal nak serve kat customer jer..

abah gah pikir nak order apa lagi ni..jap..jap yer...tambah sate la..nampak cam ramai jer org order sate buuuuu...

makan time...best ker kakak?...cam biasa lah kan favourite kakak mesti la best...kakak makan nasi + sup jer..

nasi dia pun ok la..lembut gak teksturnya..kakak dah tak sabooooo tu...


drumstik ni ibu tak suka beb..abah la jadi mangsanya..suh tukar dia x mau..x pa la katanya..mood gah elok x pa la ye bahhh..



ni lak ibu punya lah...ibu suka bahagian isi kalo makan nasi ayam..


sup tu nampak sama banyak kan..yang habis dulunya sup ibu la..pastu sup abah la kena rembat lak..huhuuuuuuuu...



sedap ke abah..mesti la sodappp kata abah...


tu dia ehhh..banyaknya ayam dia yg tergantung lagi..mesti habis punya tu..org dah lama meniaga mesti tau ikut pengalaman dia ramai mana customer yang akan datang..wat biz makanan memang seronok..tapi tengok tempat la strategik ke tak..kalo dah duk tercorok mana org nak datang kan...


sempat lagi abah snap pic dari belakang..tujuan asalnya nak snap pic sate tapi x jadi..



3 comments:

Rodzi said...

Memang sedap tul Nasi Ayam Tat nie... Stakat nie dalam seminggu 3 kali smp... hehehehe...

For info Tat Nasi Ayam tambah lagi cawangan... Kat Bandar Perda, Permatang pauh...
Kalau nak cari kedainya, bersebelahan 7 Eleven, satu line dgn maybank Bandar Perda... berhadapan jalan utama Bukit mertajam-Butterworth..

So selamat mencuba pada warga2 penang... memang tak rugi pegi...
saya dah sampai.... Sedapppppp...

Salina said...

owh yeke..tq for your info..

..::..aRe-Na..::.. said...

dap kan tat nasi ayam,ana pun penah
makan jgk kat sg petani sana...byk dah
cawangan dia skrg kan...

Pertandingan Mewarna Adik & Kakak Sertai

Hari ni adik & kakak masuk pertandingan mewarna. Tapi biasalah main dengan anak-anak pra sekolah ni, mak pak plak yang kalut mewarn...